Repair Café Veendam

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Een jas waar de knoop af is of het zoompje dat steeds los laat? Weggooien? Mooi niet!

Er wordt weer op donderdagmiddag 25 juli een Repair Café bijeenkomst gehouden in De Buurtschuur in Veendam. Daar draait het die middag allemaal om repareren. Tussen 13:00 uur en 15:30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

Handige handen aan de naaimachine

Deze maand zijn er naast de technische vrijwilligers ook handige handen aan de naaimachine. Dus mis je bijvoorbeeld een knoop aan een jas of een tas? Daar kan het Repair Café bij helpen. Wilt je er zeker van zijn dat de juiste knoop of rits aanwezig is, dan kan je hierin het beste zelf voorzien. Daarnaast verzamelt het Repair Café ritsen en knopen. Hier kan een ander weer blij mee worden gemaakt.

Verkleinen van de afvalberg

Door repareren te promoten, wil Repair Café Veendam bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Veel spullen zijn na een eenvoudige reparatie nog prima bruikbaar. Bovendien staat naast het repareren bij het Repair Café ook ontmoeting centraal. Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een andere manier met elkaar in contact te brengen. Samen repareren kan leiden tot hele leuke contacten.

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Veendam.

Je vindt het Repair Café in De Buurtschuur, Jakob Bruggemalaan 72a in Veendam.