Lezen tijdens vakantie in bibliotheek Veendam

VEENDAM - Bibliotheek Veendam gaat niet op vakantie. ,,Wij werken deze zomer heel hard door”, vertelt Jolanda Robben. ,,Dit is zo als het hoort te zijn, dat je er gewoon altijd bent. We zijn gewoon open en we hebben meer activiteiten dan ooit. Het wordt alleen maar leuker.”

Normaal heeft de bibliotheek in het kader van de Kindermiddagen elke woensdagmiddag een activiteit. Maar tijdens de schoolvakantie gaan kinderen in het zomerprogramma Vakantielezen ‘op reis’. In deze spannende ontdekkingsreis van de bibliotheek gaan de kinderen op schattenjacht. Elke woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur wordt in zes weken tijd zes verschillende landen bezocht en leuke spelletjes gedaan.

,,We hebben ook een website ontwikkeld voor de Vakantielezen Thuiseditie. Waar het hele gezin aan mee kan doen, en de schatten kunnen worden verzameld.” Vakantielezen is een (gratis) digitaal programma van Biblionet Groningen.

Elke woensdagochtend kan men in de bibliotheek op reis en worden de leukste en de gekste plekken bezocht. Van de Griezelkust naar Sportmanië, en van het Dierenrijk naar Lachland. Afgelopen woensdag waren de kinderen op de Sprookjeseilanden. Jolanda Robben: ,,We doen dit voor de eerste keer. Het wordt ’s ochtends gehouden zodat de kinderen ‘s middags lekker buiten kunnen spelen, of naar het zwembad kunnen gaan. Vanaf september beginnen de Kindermiddagen weer op het normale tijdstip van 14.00 uur.”