Vakantie Voorleestent in wijken Veendam

VEENDAM - Bibliotheek Veendam trok dinsdagavond weer de wijk in met de Vakantie Voorleestent. Zes weken lang staat de tent op een vaste avond, tijd en locatie in de wijk Noord en aan de Zuidenveld.

Samen met kinderopvang Prokino en kindercentrum Hoi Pippeloi is Bibliotheek Veendam voor het vierde jaar op rij met een voorlees- en spelprogramma te vinden in de wijk. Op dinsdagavond staat de Bibliotheek samen met kinderopvang Prokino, van 18.30 uur tot 19.30 uur, ter hoogte van OBS de Noorderbreedte in plan Noord. Op woensdagavond wordt samen met kindercentrum Hoi Pippeloi Zuidenveld bezocht. Van 18.30 uur tot 19.30 uur kunnen kinderen en ouders de tent bezoeken bij de Wijk Ontmoetings Plek (WOP) aan de Zuidenveld.

Dinsdag 20 augustus sluiten ze de Vakantie Voorleestent af met een slotfeest in Veendam Noord. Deze bonte avond wordt mede georganiseerd door 20 gezinnen uit Veendam. Met behulp van een feestdoos gaan zij leuke spellen bedenken, muziek selecteren en zorgen ze voor de versiering van het feest. Het slotfeest begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur.

In de Vakantie Voorleestent wordt voorgelezen en spelletjes gedaan. Kinderen en ouders kunnen er tevens de leukste (voor)leesboeken lenen. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis en ook gezinnen uit andere wijken zijn van harte welkom. Met de Vakantie Voorleestent wil Bibliotheek Veendam het (voor)lezen in de zomer stimuleren.