Zorggroep Meander neemt ouderenzorg Sint Franciscus in Veendam over

Zorggroep Meander neemt de zorg over van de cliënten van Woon- en zorgcentrum Huize Sint Franciscus. De Stichting R.K. Ouderenzorg St. Franciscus in Veendam werd vorige week failliet verklaard.

Dinsdag zijn personeel en cliënten geïnformeerd. Meander neemt de zorgactiviteiten over. De huishoudelijke hulp gaat naar thuiszorgorganisatie De Nieuwe Zorg Thuis.

Bijeenkomst voor personeel

Wat de overname betekent voor de 70 personeelsleden wordt donderdag duidelijk. Dan houden Meander en De Nieuwe Zorg Thuis een informatiebijeenkomst. Personeelsleden van Sint Franciscus worden niet allemaal overgenomen maar zullen naar een baan moeten solliciteren.

Het woonzorgcentrum verkeerde al langere tijd in financiële moeilijkheden. De kleine zelfstandige organisatie zag geen kans op eigen benen verder te gaan.

Garanties

De afgelopen weken zijn met 7 overnamekandidaten gesprekken gevoerd. De insteek was om alle bewoners, alle zorg, onder één dak te houden. Die garantie kan Meander niet geven. Voor de meeste mensen zal er weinig veranderen. Dat zijn de bewoners zie zelfstandig een appartement huren van Woonzorg Nederland.

Huisvesting

Sint Franciscus heeft 73 appartementen en een verpleegafdeling voor mensen die 24-uurszorg nodig hebben. Mogelijk zal voor een aantal van de cliënten die langdurige zorg nodig hebben andere huisvesting gezocht moeten worden. ,,Er wordt naar gestreefd om de zorgverlening grotendeels in Huize Sint Franciscus en ten dele op andere locaties te continueren’’, stelt een woordvoerder van Meander.

Zorggroep Meander heeft verpleeg- en zorgcentra in de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Westerwolde.