24 uur non-stophockey bij Daring

VEENDAM - Bij hockeyvereniging Daring werd zondag 23 juni om 12:00 uur het hockey evenement ‘De 24 uur van Daring’ afgesloten. Met als mooie bijkomstigheid dat twee teams, Meisjes D 2A tegen Meisjes 6 E2, dit mochten doen. Vanaf zaterdag 22 juni tot zondag 23 juni zijn de velden 24 uur lang bezet geweest.

Alle niveaus hebben meegedaan, van de F-jes tot de Veteranen. De 24 uur van Darin was niet alleen voor de eigen leden, maar ook voor de andere clubs uit Noord-Nederland. Elk team dat deelnam was ingepland voor een wedstrijd en heeft in ieder geval één uur gespeeld. Er was rekening gehouden met de leeftijd van de spelers. De jeugdteams hebben overdag gespeeld, de senioren ’s avonds en ‘s nachts.

Deelname was er ook door meerdere gelegenheidsteams, zoals van vrienden en familieteams die het hockey eens wilden proberen. Spelers van vv Wildervank hadden voor de verandering ook een hockeyteam geformeerd en hebben in de nachtelijke uren gespeeld.

Wie dan even niet hoefde hockeyen hoefde zich niet te vervelen. De hele dag en nacht zijn er optredens geweest, clinics, verlotingen en spelletjes. Met een gevarieerd aanbod aan eten, drinken en snacks was er ook aan de inwendige mens gedacht.

Opbrengst ‘De 24 uur van Daring’

De opbrengst is voor de aanschaf van een pannakooi voor hockey. Dirk Jan Brouwer, voorzitter van de activiteitencommissie: „De hockeyclub wil graag het hockeyen bij jongens promoten. Maar de laatste jaren zie je dat ook het damesvoetbal heel populair wordt. We proberen nu om de hockeysport bij de jongens interessant te maken. Hockey spelen in een pannakooi is een nieuwe tak. Het spelletje is veel sneller. En met een hockeystick en bal wordt veel gestunt. De bal hooghouden kan op verschillende manieren.” De pannakooi wordt naast het clubhuis geplaatst. Spelers die voor een wedstrijd aankomen kunnen zich alvast even inspelen.

Na afloop van de Darin 24-uurs hockey zijn zeven Daring teams die in de competitie kampioen zijn geworden gehuldigd. Het betreft de teams Meisjes A, B2, C1, C2, D2, Heren veteranen en Dames 2. Vooraf heeft Bas Schipper op zijn keyboard gespeeld. En gezongen samen met Esmee Veldhuis, de winnares van Daring’s got talent.