TC Veendam verrijkt sportaanbod met padel

VEENDAM - De leden van TC Veendam hebben eind mei het bestuur toestemming gegeven om twee padelbanen aan te laten leggen op het tennispark aan de Ontspanningslaan in Veendam.

Hiermee is TC Veendam de enige tennisvereniging in de provincie Groningen.

Padel is een nieuwe racketsport die in 1962 is uitgevonden in Mexico. Vanaf het jaar 2000 werd het razend populair in Zuid Europa en Latijns Amerika en momenteel wordt het ook steeds meer in Nederland gespeeld. Padel wordt in een glazen kooi gespeeld en is kort door de bocht gezegd een mix van tennis, squash, badminton en tafeltennis.

Vorig jaar is de TC Veendam gestart met een onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van padel als extra sport binnen de vereniging. In mei stonden alle lichten op groen en zaterdag 15 juni is tijdens de Clubkampioenschappen het officiële startsein gegeven voor de aanleg van twee padelbanen. Willem Majoor namens Padel Totaal en voorzitter Jaap van Sloten en penningmeester Eric Nijsten namens TC Veendam hebben de opdrachtbevestiging ondertekend.

De tennisclub, die vorig jaar haar 90 jarig jubileum vierde, toont hiermee aan dat ze een bruisende vereniging is, die met de tijd mee blijft gaan en alle kansen benut om de leden te blijven boeien.

Als alles volgens plan verloopt, worden de banen in september opgeleverd en kan er dan padel gespeeld worden in Veendam.