WILDERVANK - Vrijdag vond in de Grote Kerk te Wildervank een speciale Jubileumconcert plaats met de uitvoerenden Alina Rozenboom (sopraan), Roele Kok (bariton), en Jochem Schuurman (organist/begeleider).

Het concert was door de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank speciaal georganiseerd in samenwerking met de ondernemer Bé Leffers Het concert was voor iedereen die, net als Leffers zelf, van muziek houdt waarbij het orgel een rol speelt. Een passie die hij ook graag met anderen wil delen.

Uitbundig

Leffers is dit jaar met zijn grond- en sloopwerkenbedrijf 50 jaar ondernemer. Hier past een uitbundige viering bij volgens hem. Als bestuurslid van de concertcommissie draagt hij de jongere generatie muziektalenten een warm hart toe, vandaar dat hij een aantal musici had uitgenodigd die in de afgelopen jaren indruk hebben gemaakt. Het uitgevoerd repertoire bestond uit klassieke muziek voor een breed publiek, waarin met name de muziek van de componist Händel een prominente rol speelde.

Het Walcker-orgel van de Grote Kerk in Wildervank is uitermate geschikt voor de muziek van Händel. De mogelijkheden om met zachte klanken de zangstemmen te begeleiden en in de solowerken alle registers te gebruiken werden door de organist ten volle benut. De goede akoestiek van de kerk zorgde voor een mooie combinatie.

Alina Rozenboom

Sopraan Aline Rozeboom heeft tijdens haar studie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen zangles gehad van Marion van den Akker. „Na mijn afstuderen wilde ik mij graag nog verder ontwikkelen daarom heb ik les genomen bij Marjan Kuiper en Renate Arends. Al tijdens mijn studie ontdekte ik dat het me veel plezier en voldoening geeft om anderen te helpen hun stem te ontwikkelen. Daarom heb ik altijd in zowel mijn lespraktijk als mijn solistische carrière geïnvesteerd. Het is mijn ervaring dat mensen met kleine aanwijzingen en positieve bemoediging veel meer uit zichzelf en hun zingen kunnen halen. Dat geeft veel plezier, ook voor mij!"

Roele Kok

Bariton Roele Kok heeft piano gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Waar hij in 2010 afstudeerde bij Paul Komen. Hij was in 2008 met zingen begonnen en studeerde vanaf 2009 klassieke zang, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium. Zijn docenten waren Anneloes Volmer, Marion van den Akker en Hanneke de Wit. Hij sloot deze studie in juni 2014 succesvol af. Momenteel wordt hij gecoached door Marcel Boone. Roele is als solist en als koorzanger actief bij de Nederlandse Bach Academie, Consensus Vocalis en bij het koor van de Nationale Opera.

Jochem Schuurman

Organist Jochem Schuurman heeft van 1997 tot 2007 orgellessen gevolgd van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers. Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

Bé Leffers komt van origine van de boerderij, waar hij een houthandel heeft ingericht. Met zijn grondverzet bedrijf was hij betrokken bij de ontwikkeling van Veendam. Ondermeer bij de aanleg van de nieuwe woonwijken en bij de aanleg van Borgerswold. En hij verrichte werk voor het voormalige waterschap Wildervankster Participanten Verlaat. Ook bracht hij landbouwgronden in cultuur.

Het concert was geheel gratis te bezoeken. Na afloop mocht men een vrije gift geven t.b.v. de Monument- en Concertcommissie.