Trainer kijkt met deelnemer Obese naar aflevering

VEENDAM - Angelo Cijntje van Cijntje Personal Fit uit Veendam zat donderdagavond in zijn sportaccommodatie gezamenlijk met Ludo van der Hoeff uit Slochteren en andere sporters naar het RTL4 programma Obese te kijken.

Aanleiding voor dit bijzonder moment was dat Cijntje 10 maanden lang Van der Hoeff heeft begeleid om zijn overgewicht naar beneden te krijgen. ,,Maar we zijn nog niet klaar”, aldus Cijntje die weet dat het traject langer duurt dan het programma waarin Van der Hoeff de hoofdrol speelde in gevecht tegen de kilo`s.

Van der Hoeff (44) leed aan obesitas wat niet alleen gevaarlijk was voor zijn gezondheid, ook zijn wereld werd steeds kleiner door allerlei beperkingen. Hij wilde zijn leven dan ook drastisch omgooien. Van der Hoeff woog 161 kilo, nu na 10 maanden training staat de weegschaal op 111 kilo. Het streefgewicht is uiteindelijk onder de 100 kilo. ,,Maar ook als dat bereikt is ga ik door met sporten hier”, aldus een zelfverzekerde Van der Hoeff.

Obese is het RTL4 programma waarin de deelnemers in actie komen tegen hun obesitas. In de fysieke en mentale strijd tegen de kilo's worden zij gevolgd en bijgestaan.