Veendammer scouts na 13 jaar weer de beste op Noordelijk Pinksterkamp

VEENDAM - De verkenners van Prometheus Veendam hebben de 89e editie van het Noordelijk Pinksterkamp gewonnen. Ze zijn daarmee de best kamperende groep tijdens het grootste jaarlijkse scoutingkamp van Europa dat traditioneel in het Pinksterweekend wordt gehouden.

Als beloning mochten de verkenners van Prometheus Veendam de vlag strijken en meenemen naar huis. 13 Jaar geleden deden ze dat voor het laatst.

De scouts worden tijdens het NPK beoordeeld op verschillende onderdelen. De in totaal 17 Veendammer verkenners scoorden een eerste plaats voor kampeervaardigheid en de wisselschildwedstrijden. Op de vlottentocht werden ze 3e en voor het thema kregen ze de 4e plaats toebedeeld. Dat was genoeg om de eindoverwinning voor zich op te eisen. Ze mogen zich nu een jaar lang de winnaar van het NPK noemen en volgend jaar tijdens de jubileumeditie (90 jaar) het eeuwig vuur aansteken en de vlag hijsen.

Nog meer Veendammer succes

Ook de Explorers van Scouting Veendam deden het goed op het NPK. Zij eindigden op de 3e plaats bij de hike. In deden ruim 100 jongens en meisjes van Scouting Veendam van 5 tot 18 jaar mee aan het NPK in de Marnewaard. Daarnaast zijn tientallen leden actief op het NPK in verschillende functies. Ze hebben allemaal weer genoten van dit unieke evenement dat jaarlijks een van de hoogtepunten is in het scoutingseizoen.