Minerva Ayuste-Schaaphok rent voor KiKa

VEENDAM De 42-jarige Minerva Ayuste-Schaaphok uit Veendam begon in 2014 met hardlopen. Haar eerste loop was de Valkemaloop van 5 kilometer. Ze vond het zo leuk dat ze zich inschreef voor de grotere loopevenementen in Nederland, die ze inmiddels ook heeft gelopen.

De doelen werden verlegd naar de 6 major marathons van de wereld. In 2018 heeft ze de marathons van Berlijn en Chicago gelopen, en dit jaar de London marathon. Maar na deze marathons wilde ze niet alleen maar lopen voor zichzelf, maar lopen met een groter doel.

In de hardloopwereld heeft Minerva met veel andere hardlopers contacten opgedaan. Als lid van de Facebook site ‘Ik Loop Hard’ ontmoette ze op een bijeenkomst in Utrecht haar grote voorbeeld marathonloper Piet Boelens uit Kollumerzwaag die al voor het elfde jaar voor KiKa loopt.

Op 3 november wil zij voor KiKa Kinderen kankervrij de marathon van New York lopen. Minerva: ,,Ik hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling. Een ziek kind heeft maar een wens, en dat is beter worden. Ik loop mee om die wens te realiseren.”

Ze hoopt dat mensen haar willen ondersteunen met een kleine bijdrage om haar doel van minimaal 6000 euro te bereiken. Haar oproep om haar te sponsoren op www.runforkikamarathon.nl/minerva-ayuste-new-york-2019 sluit ze af met ‘Samen kunnen we dit’.

Zelf een actie opzetten vindt Minerva ook heel leuk, en is daar eveneens heel gemotiveerd mee. Voor de Avond4Daagse in Veendam vraagt ze hulp om twee teams bij elkaar te krijgen voor het bij elkaar lopen van een mooi bedrag voor KiKa. Haar actie is met toestemming van de avondvierdaagse organisatie in Veendam.

Minerva zoekt lopers voor de 5 en voor de 10 kilometer. Ook zoekt ze begeleiders voor de 5 kilometer. Wie zin heeft om ook mee te lopen kan zich opgeven op het mailadres minerva4kika@gmail.com.

Op 14 september organiseert Minerva in samenwerking met Kwisbox in Dukdalf 2.0 een pubquiz voor KiKa. In deze quiz van 8 rondes met 10 algemene vragen (Aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, sport en lifestyle) kan samen met familie, vrienden, kennissen, collega’s of buurtjes de algemene kennis worden getest. De winnaar gaat met een leuke prijs naar huis. Het spelen is in teams van maximaal 5 personen en de kosten bedragen p.p. 5 euro. De gehele opbrengst is voor KiKa.