Open Dagen bij Boomkwekerij Joling in Meeden

MEEDEN - Ook dit jaar bent u weer van harte welkom op onze open dagen in het weekend van 15 en 16 juni. Een jaarlijks bloemen- en plantenfestijn in het derde weekend van juni. U kunt op zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur een kijkje nemen achter de schermen van de kwekerij, genieten van zomerse bloemenweelde en profiteren van scherpe aanbiedingen op tuinplanten.

Sierheesters en terrasplanten

De kwekerij is normaal bijna het hele jaar open van woensdag tot en met zaterdag. Tijdens de Open Dagen is er meer keus en zijn de planten extra mooi uitgestald. De royaal gevulde hanging baskets en terrasbakken met éénjarigen, buxusbollen, taxusblokken en de japanse esdoorns zijn blikvangers. De éénjarigen zijn ook los te koop zodat u zelf een kleurencombinatie kunt samenstellen in vrolijke kleuren en zachte pasteltinten. Zeker zo bijzonder is een uitgebreid assortiment enkelbloemige dahlia’s met donkerbruin blad waartegen de bloemen zeer mooi afsteken. Veel zomerbloemen en sierheesters zijn tijdens de Open Dagen in de aanbieding. Eenjarigen in 11 cm pot tijdens de open dagen voor 50 % korting.

Kijkje achter de schermen

Maak een wandeling over de kwekerij. Bij de tunnelkas, het containerveld, de moerplanten, en het kerstbomenveld. Zo krijgt u een indruk van wat er allemaal komt kijken om van een stekje een leverbare plant op te kweken. U krijgt meteen een goede indruk van ons assortiment en van de kwaliteit van onze sierheesters. Onderweg maakt u ook kennis met de Alpaca. Deze uit Peru afkomstige kleine kameelachtige met zijn fijne wol wordt ook op onze boerderij gefokt. Wellicht bent u getuige van de geboorte van een jong dier. Voor de slecht ter been zijnde mensen is het ook mogelijk om een rondrit over de kwekerij te maken.

Fris met een versnapering en tuinaccessoires

U kunt neerstrijken met een kop koffie of sap (gratis) met Duitse Kuchen. Ook vindt u met smaak geselecteerde tuinaccessoires, kleine cadeautjes, lantaarns, obelisken voor rozen of klimplanten. De hoek potterie is aangevuld met een mooie serie potten uit de Brynxz Collectie. (www.brynxz.nl). De potten zijn uitermate geschikt als mooi object bij de voordeur, in de hal, de kamer of op het terras. Samen met de eerder genoemde donkerbladige dahlia’s heeft u een bijzonder mooi cadeau dat tot de vorst bloeit.

Het zelfbouw systeem van basis elementen om o.a. diverse constucties als een rozenboog, een pilaar, een prieel of een berceau ( loofgang) samen te stellen is ook dit jaar weer te zien. De solide metalen constructies zijn zowel in blank ijzer als in een gegalvaniseerde vorm verkrijgbaar.

U vindt Boomkwekerij Joling aan de Hereweg 216 in Meeden. U kunt parkeren achter de boerderij. Tel 06-54295687.