Remake Gloria expressiever dan origineel

VEENDAM - In de vier sterren komedie ‘Gloria Bell’ zoekt een geweldig spelende Julianne Moore nergens expliciet de lach of traan op.

Gescheiden, bebrild en goedgekleed, hangt Gloria er in het bestaan van haar volwassen kinderen een beetje bij. Ze doet onopvallend kantoorwerk. Zelfs in de club vol zacht swingende vijftigers waar ze regelmatig komt, lijkt niemand haar te zien. Aandoenlijk als een vrouw dicht tegen het autostuur zit en hard meezingt met gouwe ouwe-hits.

Als na een uitgaansavond de knullige Arnold hopeloos verliefd op haar wordt, lijkt Gloria verrast, maar gaat ze er graag in mee. Al snel blijkt dat Arnold, een jaar gescheiden en tientallen kilo’s afgevallen door een maagverkleining, niet los kan komen van zijn zeurderige en afhankelijke gezin. In deze remake valt wel nog meer op hoe vreemd het is dat een zelfstandige vrouw zich zo kan laten inpakken door een oninteressante slapjanus.

Al zinderend en glinsterend lijkt de muziek de directe verklanking van Gloria’s onverwoestbare verliefdheid op het leven. Al kan niets op tegen discoknaller Gloria, die haar in de slotscène tot een gelukzalige dans met zichzelf verleidt. Net als in het origineel, en (bijna) net zo mooi.

Datum: 17 juni 2019

Aanvang: 2019 uur

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a / 9640 AD Veendam / www.vanberesteyn.nl