Veendam 1894 winnaar noordelijke KNVB beker

VEENDAM - Het hoogtepunt of het toetje van het seizoen, hoe je het ook maar wil noemen maar afgelopen zaterdag was de bekerfinale voor het team JO11-01, Veendam 1894 van Willem Boekweg en Edwin Kort.

De 10 gespannen jochies vertrokken richting het Drentse Zuidwolde waar om 13.00 de eerste wedstrijd tegen Blauw Wit '34 uit Leeuwarden op het programma stond. Deze 1e wedstrijd werd keurig gespeeld en ze waren veruit de bovenliggende partij, uiteindelijk werd er met 4-0 gewonnen.

Na één wedstrijd pauze was de volgende tegenstander NEC Delfzijl, dit ging echter een stuk moeizamer, Veendam kwam met 1-0 achter en de tegenstander was voetballend iets beter. De enorme wilskracht van het team zorgde er uiteindelijk voor dat de wedstrijd toch winnend werd afgesloten met 2-1 voor Veendam.

De laatste wedstrijd was tegen sc Bolsward, een fysiek erg sterke ploeg maar ook nu weer zorgde hun winnaarsmentaliteit ervoor dat de wedstrijd positief werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel en dit was voldoende voor de winst van de noordelijke KNVB beker.

„Een geweldige prestatie van dit prachtig team en dat is wat ze ook echt zijn, een team, de één is misschien beter dan de ander maar ze beseffen allemaal heel goed dat je elkaar nodig bent en dan krijg je deze resultaten, een team waar Veendam trots op kan zijn”, aldus de coach.