Wildervank samen in beweging

WILDERVANK Zaterdag had Wildervank de primeur met het eerste Mega Sportfestival Samen in beweging. Jong en oud heeft tijdens deze sport en spelmiddag meegedaan.

Met het meedoen aan een estafette met 8 onderdelen van de verschillende sportverenigingen werd een gooi gedaan naar mooie prijzen.

Wethouder Henk Jan Schmaal opende de middag met een estafetteloop. Samen met deelnemers finishte hij onder een finishdoek, die hoog gehouden werd door Saskia Swieringa en Rita Lemminga van SV Atletiek Veendam.

Tijdens de prijsuitreikingen werden aan het eind van de middag cadeaubonnen beschikbaar gesteld door diverse sponsoren uit Veendam en Wildervank. De hoofdprijs was een ATB-fiets. Daarnaast hebben sponsoren financiële ondersteuning gegeven.

De verenigingen SV Veendam Atletiek, TC Clias, SV Clias, HV Aeolus, Zwemvereniging THOR, Voetbal Wildervank, Scouting Veendam en Fysiotherapie Torenstraat deden aan het Mega Sportfestival mee. Het samenwerkingsverband is bedoeld om mensen in beweging te krijgen en om te zorgen voor meer vertier in Wildervank.

Vorig jaar stonden de sportverenigingen aan de Rozenlaan tijdens de Zomerzondagmarkt. Ze kregen te weinig bezoek doordat de markt aan de Poststraat stond. Het voorstel was om het gezamenlijk met de ondernemersvereniging op het sportterrein te gaan organiseren. Voor dit jaar was het nog niet zover, maar de organisatie (waarin iemand van elke vereniging) wilde alvast het sportfestival op poten zetten. In de avonduren konden in een feesttent de voetjes van de vloer. Stichting Tentfeest Wildervank zorgde met muziek van de Esperando’s, Danny Panadero en Peter Mans voor een mooie afsluiting.