Ondernemers Borgerswold organiseren open dag

VEENDAM De gebruikers en ondernemers van het recreatiepark Borgerswold houden op Hemelvaartsdag, 29 mei een open dag. Een mooie kans om kennis te maken met de vele mogelijkheden die het park biedt.

Wat is er zoal te doen?

Bij Borgerswold Experience kun je klimmen en klouteren in het klimbos en voor de stoere klimmers na afloop een lekker ijsje. Een springkussen voor de allerkleinsten mag natuurlijk niet ontbreken.

Bij de Vereniging Tuinrecreatie Veendam kun je kijken bij de Bijenonderkomen Borgerswold. Tijdens het bezoek neemt imker Ben de bezoekers mee naar de bijen. Hij vertelt over het mysterieuze gedrag van de bijen, geeft een veilige blik in de bijenraten, verklapt wat een imker precies moet doen voor lekkere honing en natuurlijk mogen bezoekers ook van het resultaat proeven:

Tijdens de proeverij staat er koffie en thee klaar. Het is mogelijk de rondleiding te combineren met een honingproeverij die aanwezig is tijdens de open-dag.

Bij het watersportcentre Veendam is het lekker waterskiën of op het terras genieten van een hapje en drankje.

Bij de Waterjuffer gaat de wekker vroeg maar met een goede reden! Wordt wakker samen met de vogels, ze bloemen langzaam open gaan en ontdek de insecten die zich koesteren in de ochtendzon in Borgerswold Veendam.

Erop uit: heerlijk wandelen met een gevulde knapzak door het mooie Borgerswold. Trek de wandelschoenen aan en wandel samen in een groep o.l.v. Wia Koers of samen met je vriend/of vriendin c.a. 1 ½ uur en kom op de mooiste plekjes in Borgerswold. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de inhoud van de gevulde knapzak kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij.

Het begin- en eindpunt is bij de Waterjuffer nabij de kinderboerderij. De start is om 7:00 uur.

- Handig om te weten:

Prijs € 8,50 p.p. incl. wandelroute en knapzak Trek stevige schoenen en warme (regenkleding) aan - Inschrijven voor 29 mei a.s. bij “Waterjuffer” nabij de kinderboerderij of via het telefoonnummer van Sjaak Geerlings 06-51206021

Bij Manege Lipizza kun je een kijken nemen in de stallen. Een paard op pony aaien? Misschien wil je wel een ritje op de rug van een pony? Dat kan! Van 12.00u tot 16.00u staan de pony’s te trappelen om jou een ritje op hun rug te laten beleven. Bij mooi weer lekker buiten en anders gaan we lekker binnen rijden.

Scouting Veendam komt met diverse activiteiten op het eiland van de Scouting. Daarnaast lekker stokbrood bakken boven het vuur. Heerlijk!

Bij de kinderboerderij kun je of er al nieuwe jonge diertjes zijn geboren. Of de mamma of de pappa geit even aaien, of het konijn op schoot nemen? Dat kan natuurlijk ook op de open dag!

Bij de Spelerij Borgerswold is het lekker spelen, met skippyballen, skelter rijden of springen op de trampoline.

Voor de open dag op je ijsje gratis dip. En heb je de nieuwe reuzenbellenblaas al geprobeerd?

Ook rijdt er een paardentram rond door Borgerswold die je naar de diverse activiteiten in het park brengt!

Draaiorgel de zwarte Dorus rijdt door Borgerswold voor de gezellige sfeer Voldoende reden dus om 29 mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar Park Borgerswold te komen.