Medailleregen bij SV Dynamica

Medailleregen bij SV Dynamica

De afgelopen twee weekenden was er veel succes voor de turnsters en acro-gymnasten uit Pekela.

Op de provinciale kampioenschappen turnen werden vorig weekend in de meerkampfinale in Uithuizen, maar liefst drie gouden medailles gehaald en wel door, Alana Kruid, Lotte Jonker en Daniek Jonker. Zij waren over alle vier turntoestellen, balk, vloer, brug en sprong de beste. Naast dit prachtige resultaat eindigde Eline Jonker op de tweede plaats en Marit Grave op de derde plaats.

Afgelopen zaterdag waren vervolgens de toestelfinales in de nieuwe turnhal in Groningen. De turnsters waren op de individuele toestellen net zo sterk als in de meerkamp finale. Lotte Jonker en Alana Kruid gingen allebei met drie medailles naar huis, ze waren beide op één toestel de beste. Daniek Jonker had de beste vloeroefening in haar categorie en won net als het weekend ervoor goud. En alsof het nog niet genoeg was, won ook Laura Coudron goud op vloer. Maureen Hoogendoorn turnde een goede brugoefening en kreeg een zilveren medaille omgehangen.

Sommige meiden die zaterdag meededen aan de turnwedstrijd moesten zondag weer vroeg uit de veren voor de landelijke halve finale acrogym in Oss in Noord-Brabant. Voor deze halve finale hadden zich 3 teams geplaatst, wat op zich al een heel mooi resultaat is. Maar als klap op de vuurpijl eindigden de zussen Inga en Laura Coudron met een mooie tango-oefening op de tweede plaats. Zij hebben zich hiermee geplaatst voor de landelijke finale over 3 weken.

Dit super seizoen voor SV Dynamica met prachtige resultaten van de turnsters en acro-gymnasten nadert zijn einde, het wedstrijdseizoen turnen zit er op. Acrogym gaat nog even door met landelijke wedstrijden en een toernooi in Scheemda met Pinksteren.