Afscheidswedstrijd Tonny Walters

NIEUWE PEKELA - Scheidsrechter Tonny Walters uit Nieuwe Pekela wordt op 11 juli a.s. 60 jaar en heeft besloten dat dit een mooie gelegenheid is om een punt achter zijn carrière als scheidsrechter te zetten. En wat is er nou mooier om als afscheid een wedstrijd te fluiten tussen PJC en Damacota op 28 mei, twee clubs die gebruik maken van hetzelfde sportpark op een steenworpafstand van zijn huis aan de Rondweg in Nieuwe Pekela.

Tonny Walters was in zijn jonge jaren keeper bij beide verenigingen, eerst bij PJC en later bij Damacota. Het keepen heeft hij overdragen aan zijn zoon Kevin die al een paar jaar keeper is bij PJC 1.

Door een armblessure moest Tonny Walters stoppen als keeper en hij werd toen scheidsrechter. Op 1 januari 1988 is hij lid geworden van het toenmalige COVS Veendam & Omstreken. Hij fluit derhalve al meer dan 30 jaar. Hij heeft zich in die dertig jaar ontwikkeld tot een verdienstelijk scheidsrechter in de amateur zaterdagafdeling van de KNVB. Hij klom uiteindelijk naar groep 2 maar slaagde er een paar keer net niet in om naar groep 1 te promoveren.

Tonny Walters was niet alleen lid van Veendam & Omstreken maar zat ook 13 jaar in het bestuur deze vereniging; op 30 maart 2015 nam hij afscheid als bestuurslid. Sinds 2014 is hij trainer van de trainingsgroep van de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën en doet dat prima.

Afscheidswedstrijd voor scheids Walters

De wedstrijd PJC- Damacota wordt op dinsdag 28 mei gespeeld op het Sportpark Burgemeester Boekhoven, Rondweg 4, Nieuwe Pekela en begint om 19.30 uur.