Première ‘De Jonkers aan de bal’

VEENDAM - Het hoofdkantoor van Stichting Kabelnet Veendam dient zondag 26 mei als decor voor de première van ‘De Jonkers aan de bal’. Het betreft een huiskamervoorstelling die speelt in het kader van het randprogramma van voetbalopera ‘Veendammer Wind’.

Ach die heerlijke jaren ‘80: toen je met de hele familie nog naar hetzelfde programma op de tv keek! De Jonkers, het disfunctionele maar liefdevolle gezin uit Veendam, slijten samen hun dagen voor de buis. In de zomer van 1986 volgen ze gespannen de verrichtingen van SC Veendam op weg naar de eredivisie en becommentariëren alles en iedereen, maar vooral zichzelf.

De voorstelling duurt 30 minuten en wordt de komende periode in tien verschillende huiskamers in de Veenkoloniën gespeeld, te beginnen dus in het gebouw van Stichting Kabelnet Veendam; één van de sponsoren van het genoemde randprogramma. De entree is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk (via info@voetbalopera.nl) vanwege de beperkte ruimte. Zaal open: 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

‘De Jonkers aan de bal’ - geschreven door Renate Dokter - is gemaakt door Loods13, theaterschool en productiehuis in Emmen, in opdracht van bestuur en productieleiding van voetbalopera Veendammer Wind.