7e editie Zechstein Stratenvolleybal Toernooi van start

VEENDAM - In het Indoorcentrum in Veendam is vrijdag 17 mei de 7e editie van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi van start gegaan. Om en nabij de 250 deelnemers namen om 19:00 uur fanatiek deel aan de eerste avond van dit tweedaagse volleybalevenement.

Het jaarlijks terugkerende sportevenement kenmerkt zich door haar sportieve en laagdrempelige karakter. Daarnaast staat saamhorigheid & gezelligheid, zowel tijdens als na afloop van de wedstrijden, hoog in het vaandel bij de organisatie: „Dit was afgelopen vrijdag net zoals voorgaande jaren zeker weer het geval!”

Spannende & sportieve wedstrijden

Tijdens de eerste speelavond zijn er in totaal 45 wedstrijden gespeeld. Daarna was bekend welke teams er in de winnaars- en verliezerspoule komen op 24 mei. De twee hoogste geklasseerde teams per poule plus de beste nummers 3, komen uit in de zogeheten winnaarspoule. De lager geklasseerde teams zullen de strijd aan gaan in de verliezerspoule.

Op 24 mei wordt er daadwerkelijk om de prijzen gestreden, waar in zowel de winnaars- als de verliezerspoule de nummers 1, 2 en 3 in de prijzen vallen.

Teams die de strijd aangaan om de felbegeerde titel

Poule 1: Kiss My Ace (1e), Whateverton (2e)

Poule 2: BTW 5.0 (1e), De Toppers! (2e)

Poule 3: Judoschool Veendam (1e), Geem’t nog nait op (2e), JS-Viro (Beste 3e)

Poule 4: FeestFabriek (1e), Linho’s (2e), Poar Smashers 3.0 (Beste 3e)

Spelen voor een goed doel

De traditie om jaarlijks een goed doel te ondersteunen is ook dit jaar voortgezet door de organisatie van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi. Dit jaar doneert de organisatie voor ieder aangemeld team €10,- euro aan de jeugdopleiding van de plaatselijke volleybalbalvereniging Flash Veendam.

Afsluitende feestavond

Vrijdag 24 mei vindt na afloop de prijsuitreiking plaats op het podium in de Sorghvliethal. Tevens zullen hier optredens plaatsvinden van “Poar Neem’n On Tour” en DJ Dennis. De feestavond is ook toegankelijk voor toeschouwers en een ieder die zin heeft in een feestje. De entree bedraagt slechts €3,-, deelnemers hebben uiteraard gratis toegang.

Kom aankomende vrijdag gezellig langs tijdens de Finale-avond van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi!