Blues in café ’t Keerpunt met Sugar Mama

SPIJKERBOOR - Zaterdag 25 mei is het weer tijd voor onvervalste blues in de gelagkamer van het oudste bluescafé van Drenthe, café ’t Keerpunt. Dit keer is het de beurt aan Sugar Mama, een bluesband van eigen bodem, die bekend staat om z’n energieke live-optredens. De blues begint om 21 uur en de entree is € 10,-.

Sugar Mama heeft inmiddels ervaring op talloze podia, van kroegen in binnen- en buitenland tot festivals als Oerol. Met covers van bekende bluesmannen, bewerkingen van oude klassiekers en vooral eigen werk weten ze keer op keer te overtuigen. De band bestaat uit Bas de Jong (vocals en gitaren), Kris Hartman (drums en vocals) en Ton Tacke (bas).

Het Ierse magazine Donegal Live schrijft over Sugar Mama dat de band het bewijs is dat de ‘blues alive and kicking’ is in Nederland en muziektijdschrift OOR roemt de band om het scheppen van een echte bluessfeer: ‘een echte liveband, ziet kans om de meest kale gymzaal in een zweterig hol om te toveren’. Als dat al lukt, mag duidelijk zijn dat de gelagkamer van het café al helemaal hét toneel is voor een mooie avond.