Scheidsrechter Albert Schaap fluit laatste wedstrijd

VEENDAM - Veendammer Albert Schaap (74) en inmiddels 67 jaar lid bij Veendam 1894 heeft zaterdagmorgen zijn allerlaatste voetbalwedstrijd als scheidsrechter gefloten op sportpark de Langeleegte in Veendam.

Na maar liefst 51 jaar scheidsrechter bij Veendam 1894 floot Albert de allerlaatste wedstrijd Veendam JO 11-1 – WVV JO 11-1 die eindigde in een 12-1 overwinning en hierdoor ging het jeugdteam van Veendam 1894 ook nog eens als kampioen van het veld. Scheidsrechter-coördinator Peter Feiken staakte in de slotfase de wedstrijd door Schaap een rode kaart te geven en reikte namens de voetbalvereniging Albert Schaap een diner-bon uit en bloemen aan zijn vrouw Mina. De aanvoerder van het jeugdteam bood Albert een envelop met inhoud aan.

Albert Schaap werd op 7-jarige leeftijd lid van Veendam 1894 om te voetballen. Op zijn 23e is hij zich bezig gaan houden met fluiten van wedstrijden. Ondanks zijn levenslange ervaring op het veld moest Albert ook regelmatig op cursus die hij ieder maal met goed gevolg afsloot. Zodoende mocht hij onder meer de Landelijke jeugddivisie B-junioren fluiten, waaronder ook de wedstrijd Heerenveen B1 -Ajax B1.

De laatste jaren floot Schaap wekelijks de jeugd. Ondanks de verwensingen die hij vaak naar het hoofd geslingerd kreeg, kwam niet alles bij Albert binnen, vanwege het ontbreken van zijn gehoorapparaat. Ondanks heeft hij altijd met veel plezier in het veld gestaan, en zal hij zeker bij de vereniging verbonden blijven.