5e Editie Kerkenpad Oost-Groningen

REGIO - De 5e editie van het Kerkenpad Oost-Groningen vindt plaats op zaterdag 1 juni. Ook Oost-Groningen beschikt over mooi en bijzonder religieus erfgoed, er zijn echt parels van kerken gebouwd. Helaas is dit bij veel mensen niet bekend en om daar verandering in te brengen wordt er door 22 kerken en 1 toren uit de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden-Groningen voor de vijfde keer het Kerkenpad Oost-Groningen georganiseerd.

Al vele eeuwen bezoeken mensen kerken om in contact te komen met het hogere en om tot rust te komen. De wereld mag in de loop van de jaren sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven. Kerken zijn nog steeds een rustpunt, een oase in onze hectische wereld en bovendien zijn het vaak ook architectonische hoogstandjes.

Kerkenpad

Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat bezoekers de gebouwen van buiten en van binnen kunnen leren kennen. Doordat de deelnemende kerken gebouwd zijn in verschillende tijdperken, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw, verschillen zij sterk van elkaar wat betreft architectuur. En dat niet alleen, zij hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Denk dan aan bijzondere orgels en glas-in-lood ramen, maar ook aan prachtige fresco’s.

Geschiedenis en bijzonderheden

In alle gebouwen zijn op 1 juni vrijwilligers aanwezig die bezoekers graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk en de bijzonderheden die er te zien zijn. Bovendien worden er extra activiteiten georganiseerd bij een aantal deelnemers, zoals een tentoonstelling, bespeling van het orgel en een boekenmarkt. Plan een route of gebruik een van de fietsroutes op de website en kom langs!

Meer info op www.kerkenpadoostgroningen.nl en https://www.facebook.com/kerkenpadoostgroningen.