Bootclubcamp Sport & Joy Outside bestaat 1 jaar

Gefeliciteerd!

Buiten zijn, sporten, fysieke uitdaging, gezelligheid. Die combinatie vind je bij Sport en Joy Outside. Deze bootcampclub in Veendam viert alweer haar 1-jarig bestaan!

Jackelien Blaauw, oprichter van Sport & Joy Outside: „Vorig jaar heb ik een bootcampgroep overgenomen. De groep zou anders opgeheven worden en dat vond ik ontzettend jammer. Deze gezellige club moest blijven! Binnen een kort tijdsbestek moest ik ineens gaan nadenken over een nieuwe naam en trainingen gaan volgen. En natuurlijk lessen voorbereiden en geven. Het was een mooie zoektocht naar welke stijl bij me past en waar de groep wel of juist niet enthousiast van wordt. Inmiddels geef ik drie keer per week les en ben ik nog elke dag blij dat ik deze stap heb gemaakt.”

Wat is bootcamptraining?

Bootcamp is een training in groepsverband die spierversterkende en conditie oefeningen combineert. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de natuur en obstakels in de omgeving, denk aan bankjes, bruggetjes, bomen etc. De oefeningen kunnen worden gedifferentieerd; oftewel makkelijker of moeilijker worden gemaakt. Daardoor kan iedereen op zijn eigen niveau sporten. Jackelien: „Hoewel ik gezelligheid erg belangrijk vind, verwacht ik inzet en kan ik ook streng zijn. Ik zal je namelijk wel pushen om nog net die ene extra herhaling te maken.”

De training vindt het hele jaar door plaats in de buitenlucht. Dat betekent ook bij regen, hagel of sneeuw behalve bij onweer. Je moet dan ook niet bang zijn om nat of vies te worden of zand in je kleding te krijgen. Eigenlijk moet je wel een beetje een bikkel zijn. Mocht je je aangesproken voelen, neem een kijkje op de facebookpagina en meld je aan voor een proefles via sport.joy.outside@gmail.com

Tot slot geeft Jackelien graag het volgende nog mee: „Helaas is bootcamp niet voor iedereen de meeste geschikte vorm van bewegen. Maar bewegen is zo ontzettend belangrijk, zowel voor lichaam als brein. Ik zou daarom graag meer mensen willen begeleiden. Daarom ben ik bezig met de opleiding Beweegconsulent en hoop ik nog meer mensen in beweging te brengen.”