Hannah Aldridge in café ‘t Keerpunt

SPIJKERBOOR - Op vrijdag 17 mei speelt de Amerikaanse singer-songwriter Hannah Aldridge samen met de Zweedse gitarist en vocalist Gustav Sjöding in de gelagkamer van café ‘t Keerpunt in Spijkerboor.

De in het legendarische Muscle Shoals geboren Hannah Aldridge geldt als één van de grote beloftes als het gaat om vrouwelijk singer-songwriters. Ze nog jong maar klinkt opvallend doorleefd (denk aan Gillian Welch en Patty Griffin). Muziek kreeg ze als kind met de paplepel ingegoten door haar vader Walt, die tijdens haar jeugd pendelde tussen Muscle Shoals en Nashville waar hij werkte als songwriter, muzikant en producer. Folk, country, rootsrock en southern soul voeren de boventoon in Hannah’s muziek. Ze maakt vocaal veel indruk en ook op gitaar klinkt ze zeer verdienstelijk.

Hannah heeft ondanks haar jonge leeftijd al veel meegemaakt en weet hoe ze moeilijke dingen moet brengen, zonder te vervallen in achterklap of kwetsend gezeur. Haar live-optredens zijn bijzonder energiek. Hannah wordt tijdens de tour begeleid door de Zweedse gitarist/zanger Gustav (Gus) Sjödin. Sjödin is zanger/bassist in de Zweedse formatie Jetbone en heeft ook bij een tour van Hannah in 2018 als begeleider opgetreden.

In 2017 kwam haar album Gold Rush uit. Dit album bevat stevige nummers, mooie sfeervolle ballads en slepende southern rock. Het album bereikte zelfs de prestigieuze Americana Music Association Charts. Pa Aldridge, die aanvankelijk eigenlijk een toekomst zag als klassiek pianiste voor zijn dochter, kan trots zijn op haar prestaties.

Het optreden begint om 21 uur en de entrée bedraagt € 10,-.