Muzikale wereldreis met Bogdike

VEENDAM Stichting Bogdike houdt zaterdag 25 mei Bog Around the World in het Veendammer centrum. In verband met de werkzaamheden op het Veenlustplein is gekozen voor 2 locaties. Op het Beneden Westerdiep en Museumplein treden tussen 13.30 en 17.30 uur 6 bands op.

Diverse muziekstijlen waaronder reggae, blues en folk komen voorbij. Muziekliefhebbers worden meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten en wordt kennisgemaakt met diverse traditionele instrumenten.

Claptunes

Deze uit Zwolle en omgeving afkomstige band bestaat uit een strakke ritme sectie, een swingende toetsenist met o.a. hammondorgel. Hoewel de band er niet naar streeft om Clapton noot voor noot te kopiëren benaderen ze bij vlagen het niveau de meester zelf.

Down in the Flood

Deze band speelt americana-roots muziek. Hun pakkende sound neemt je mee naar de crossroads van de Mississippi Delta, waar lang geleden de eerste blues akkoorden klonken. Om je even later in een met kaarsen verlichte honky-tonk bar ergens in Tennessee te wanen.

The Highland Sell-Outs

Is een folkband uit Groningen. Vanaf 2013 toeren zij al het hele land door en zijn ze te vinden in kroegen en pubs, op poppodia en bij festivals zoals Middeleeuws Winschoten of het Rapalje Zomerfolk Festival. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folkmuziek met invloeden van pop en rock.

Mississippi Kings

Deltablues met een complete band? Natuurlijk geen kopie van Robert Johnson, Bukka White of Robert Lee Burnside. Die mensen waren uniek en die tijd is voorbij. De blues van toen laten herleven in het heden, maar wel met de spanning en groove van toen. Dat is waar het om gaat. Blues om naar te luisteren, om op te dansen en om spanning en frustraties even te vergeten. Net als een goed glas bier, vers uit de tap.

One Revolution Band

Deze band is één van de meest veelbelovende reggae & dancehall-band met tropische vibes. Frontman Aboudacar Soumah uit Guinee en woonachtig in Nederland, is een energieke zanger die het publiek beweegt. One Revolution Band bestaat uit ervaren reggae-muzikanten. Aboubacar heeft op veel festivals gespeeld in Gambia, Senegal, Bissau en Guinee en een getalenteerde frontman die je hart raakt door te zingen over eenheid, menselijkheid en vrede, maar ook over liefde en geluk.

The Blues Cowboys

De band is ontstaan in het jaar 2000. Oorspronkelijke bezetting: Lourens Leeuw (zang en bas), Kees Alkema (zang en drums) en Lex Koopman (zang en gitaar). Dit ervaren rocktrio speelde al samen in de band The Rockaways, waar ze met verschillende andere muzikanten in een steeds wisselende bezetting herkenbare sixties afgewisseld met swingende bluesnummers ten gehore brachten.

Timetable podium Museumplein:

13.30 uur: Blues Cowboys

15.00 uur: Mississippi Kings

16.30 uur: Down in the Flood

Timetable podium Ben. Westerdiep:

14.00 uur : Claptunes

15.30 uur: The Highland-Sell-Outs

17.00 uur: One Revolution Band