Grote opkomst bij fietsclinic in Muntendam

MUNTENDAM - Afgelopen vrijdagmiddag organiseerde Ouderen Actief Muntendam samen met Verkeerwijzer Groningen een fietsclinic in de Menterne in Muntendam.

Ruim 30 personen met verschillende soorten fietsen maakten gebruik van dit aanbod. Tijdens het theoretische deel werd aandacht besteed aan de plaats op de weg; maak jezelf zichtbaar en laat vroegtijdig zien wat je van plan bent. Ook de versnelling in combinatie met de krachtbronnen van de E-bike werd duidelijk uitgelegd.

Tevens werden de verschillende hulpmiddelen getoond waaronder een spiegeltje en een handel om te kunnen schakelen. Hierna was het praktijkgedeelte aan de beurt. Elzenga Tweewielers was de hele middag aanwezig voor extra informatie en had verschillende E-bikes met lage instap ter beschikking gsteld waarop mensen mochten fietsen.

Op een apart gedeelte van de parkeerplaats werden de driewielers verschillende tips en tricks aangeleerd, waarna ze een parcours mocht uittesten. Hetzelfde gold voor de gewone fietsers en E-bikers op een ander groot parcours. Hierbij werd heel goed duidelijk waar mensen problemen ondervonden door de verkeerde versnelling en/of krachtbron te gebruiken.

Na een correctie bleek dat veel mensen hun fiets beter onder controle kregen. Uit de evaluatie kwam naar voren dat het een zeer nuttige middag geweest was waardoor men nu de verkeerssituatie beter kan inschatten en daardoor veiliger kan fietsen.