Noorder Wakeboard Challenge 2019 begint in Harkstede

HARKSTEDE - De Noorder Wakeboard Challenge wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Het vindt plaats op kabelskibanen in Noord- en Oost-Nederland en biedt een podium voor recreatieve en beginnende wakeboarders om in wedstrijdverband het met elkaar op te nemen. De aftrap van de competitie is zondag 12 mei, om 15.00 uur op de kabelskibaan in Harkstede.

Er zijn in totaal vijf wedstrijden, waarbij de deelnemers punten bij elkaar kunnen verzamelen. De punten worden dan bij elkaar opgeteld om te bepalen wie de categoriewinnaar wordt. De overige wedstrijden vinden plaats op kabelskibanen in Veendam, Sneek, Erm (vlakbij Emmen) en Enschede.

Wakeboarden is een soort snowboarden, maar dan op het water. De deelnemer wordt voortgetrokken door een kabelinstallatie en kan daarmee hoge sprongen maken. Daarnaast liggen er ook obstakels in het water, die gebruikt kunnen worden om diverse tricks mee te maken. Er zijn verschillende categorieën, waardoor het voor iedereen de moeite waard is om zo goed mogelijk te presteren.