Geen vergunning voor beachvolleybal toernooi

VEENDAM - Op 5 en 6 juli zou het eerste beachvolleybaltoernooi van Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam plaatsvinden. Maar de vereniging krijgt vooralsnog geen groen licht voor hun evenement.

„Vanaf het begin werd dit initiatief met veel enthousiasme ontvangen door de sportievelingen in Veendam, door ING die het toernooi zelfs een cheque van €2.000 toekende en ook door trotse hoofdsponsor De Romein die graag wilde helpen om een nieuw sporttoernooi het leven in te blazen”, legt de organisatie uit. De locatie was gevonden, een nauwe samenwerking met lokale volleybalvereniging Flash/Veendam werd opgezet en de artiesten werden geboekt.

„Vanaf het eerste moment wordt er niet meegedacht hoe we een nieuw sportief evenement in Veendam kunnen organiseren, maar wordt er in problemen gedacht. ‘Een driedaags toernooi is te lang’, het evenement wordt ingekort naar 2 dagen. ‘Het evenement is te groot’; beach soccer komt te vervallen. ‘Live voetbalwedstrijden uitzenden op een groot scherm mag niet’ dit idee wordt ook geschrapt. ‘Aanvangs- en eindtijden zijn niet akkoord’; deze worden ook ingekort.

En na alle aanpassingen wordt de vergunning nog steeds niet verlengd”, aldus de organisatie.

Ook zou de locatie niet goed zijn, het toernooi moet verplaatst worden naar een “evenementenlocatie”. De locatie voldoet volgens de organisatie aan alle eisen. „Er zijn kleedruimtes met sanitair aanwezig, stroompunten, een horecagelegenheid en ook nog eens gelegen vlakbij het Veendammer centrum waardoor de ondernemers daar ook nog eens aanloop zullen hebben, tegenwoordig erg gewenst. De gedachte dat een beachvolleybaltoernooi alleen maar op een strand georganiseerd kan worden is ook allang verleden tijd, om maar een voorbeeld te noemen: er wordt al een aantal jaar een beachvolleybaltoernooi georganiseerd op de Grote Markt van Groningen.”

„Wanneer begint de gemeente Veendam eens in oplossingen te denken, in plaats van problemen? Waarom worden initiatieven om Veendam, en lokale sportverenigingen zoals Flash/Veendam, op de kaart te zetten niet ondersteund? We willen toch zo graag laten zien dat er meer is in Groningen?”, vraagt de teleurgestelde organisatie zich af.