VEENDAM - De schoolsportcommissie van de gemeente Veendam organiseerde op afgelopen woensdag het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7&8 van basisscholen uit de gemeente Veendam.

Het toernooi werd gehouden op het sportpark Wildervank en er deden 11 jongens en 11 meisjesteams aan mee. Ze spelen 8-8 op een half veld.

Het was prachtig voetbalweer, de sfeer was prima en er werd fanatiek gespeeld. Na de poule-wedstrijden werden er 4 spannende finales gespeeld.

Dit resulteerde in de volgende uitslagen:

Bij de jongens ging de eerste plaats naar Braskörf 2, de tweede plaats was voor Westerschool 1 en brons was er voor Braskörf 1. De vierde plek was voor de Viermaster.

Bij de meiden was de uitslag als volgt: eerste plek voor Braskörf 1, tweede plaats Westerschool 1, derde plaats Braskörf 4 en de vierde plaats was voor Viermaster 1.

De prijsuitreiking vond plaats bij de kantine van VV Wildervank. Voor de prijsuitreiking van de meisjes was mevrouw Alie Gé Boiten, net als andere jaren, aanwezig. Dit jaar is het 35 jaar geleden dat zij het meisjesvoetbal introduceerde voor het schoolvoetbal. „Haar enthousiasme zorgde er voor dat wij nog steeds veel meisjes teams hebben die deelnemen aan het toernooi en er steeds meer meisjes zijn die voetballen bij de voetbalvereniging. Alie Gé staat trots te genieten langs de lijn en reikt met nog meer trots de prijzen uit. Speciaal voor de meisjesteams is er al jaren, dankzij Alie Gé Boiten, een speciale Alie Gé Boiten wisselbokaal!”, aldus de organisatie.

Het winnende jongens- en meisjes-team mogen in de week van 15-22 mei deelnemen aan de regiofinales.