Dames 5 van volleybalvereniging Flash Veendam kampioen

VEENDAM - Dames 5 van de volleybalvereniging Flash Veendam is kampioen geworden en hiermee promoveert het team naar de tweede klasse.

Er mochten maximaal 58 punten weggegeven worden om kampioen te worden. Een hele uitdaging, die dames 5 maar wat graag aanging. En met succes. Met een indrukwekkende eindstand in de laatste set van 25-04, werd de ploeg 5 kampioen.

Voor de laatste wedstrijd mocht het team aantreden tegen Blijham. De wedstrijd begon met Marike als spelverdeler, Jaëlle en Malena als midaanvallers, Hieke en Mirjam als buitenaanvallers, Rianne op diagonaal en Leonie als libero. Trainer-coach Werner was ook van de partij. Met een goed gevulde tribune vol supporters, onder wie de voorzitter van de volleybalvereniging Bjarne, begonnen de speelsters vol goede moed aan de wedstrijd.

Met een goede servedruk en een scorende aanval was de eerste set vlot binnen gehaald met 25-12. De dames zaten goed in het spel en er veranderde dan ook niets aan de opstelling. Wederom met een goede servedruk, was ook de tweede set binnen met 25-11.

Met gezonde spanning begon dames 5 vol goede moed aan de derde set. Jacqueline kwam deze set er in voor Jaëlle. Op de een of andere manier is de derde set vaak een wat rommelige set. Ook tegen Blijham zijn de speelsters het spel soms even kwijt. De set wordt uiteindelijk binnengehaald met een setstand van 25-18.

Met een 3-0 in the pocket zijn de speelsters strijdlustig. Maria komt de laatste set er in als diagonaal. Na twee lange serveseries is deze set zeer overtuigend gewonnen met 25-04. In totaal hebben de dames maar 45 punten weggegeven. Hierdoor kan de nummer 2 van de poule hun niet inhalen.