Repair Café in de Buurtschuur van Veendam

VEENDAMIn De Buurtschuur, aan de Jakob Bruggemalaan 72a, draait het op donderdag 25 april allemaal om repareren.

Tussen 13:00 uur en 15:30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, koffiezetapparaat, föhns, speelgoed. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil het Repair Café Veendam bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Geanne Lemain. „In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die, na een eenvoudige reparatie, weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En om te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Geanne: "Als je samen, met een tot dan toe onbekende buurtgenoot, een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot hele leuke contacten in de buurt."

Elke laatste donderdag van de maand is er een Repair Café.