Hoofdrol voor Esmee de Boer in ‘NOORD op de schaal van Richter’

ZUIDBROEK - Actrice Esmee de Boer speelt de hoofdrol in de voorstelling ‘NOORD op de schaal van Richter’, die vanaf maart 2020 te zien is in een nieuw te bouwen theaterhal in Zuidbroek.

De Boer sprong eruit tijdens de audities op 15 april. Zij zal de rol van Menke spelen, een mooie en intelligente Groninger studente, die op zoek gaat naar de waarheid als er op mysterieuze wijze een boerderij verdwijnt.

Tijdens de audities, die plaatsvonden in de studio van de USVA te Groningen, was het creatief team van ‘NOORD op de schaal van Richter’ onder de indruk van de zang-, dans- en acteerkwaliteiten van De Boer. Geke Hoogstins, artistiek leider van producent Stichting Walkyre Echo’s: „Esmee is een aanwinst voor onze productie. Het is prachtig om jong talent een podium te kunnen geven.”

Esmee de Boer [1993) is geboren in het Friese dorpje Wirdum. Ze is al van jongs af aan werkzaam in het theater. Vanaf 2002 speelde zij verschillende kinderrollen in producties van Stage Entertainment en V&V Entertainment, waaronder kleine Gretl’ in ‘The Sound of Music’ en Annie in de gelijknamige musical. Na het afronden van de Song & Dance Academie in Zwolle speelde Esmee in de voorstellingen ‘Nederland Musicalland’ en ‘Heerlijk Duurt Het Langst’, beide geproduceerd door De Graaf en Cornelissen Entertainment. Op dit moment speelt ze de Kleine Prins in de gelijknamige jeugdtheatervoorstelling van Theater van Santen. Afgelopen zomer was ze te zien in het muziektheaterspektakel ‘De Stormruiter’, geregisseerd door Jos Thie.

NOORD op de schaal van Richter

‘NOORD op de schaal van Richter’ vertelt het verhaal van de Groningse studente Menke, die iedere zaterdag op haar fiets de krant bezorgt op het platteland. Tot haar verbijstering blijkt op een dag een boerderij totaal verdwenen - en van bewoner Tjeert, een oude man, is geen spoor meer te bekennen. Een groep jonge studenten is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende zoektocht volgt.

‘NOORD op de schaal van Richter’ neemt het publiek mee in dit avontuurlijke en confronterende verhaal over uitdagingen, kansen, trots, liefde en heftige ontmoetingen in het koolzaadveld.

Een theatervoorstelling met een spectaculaire ontknoping!