Toeristen weten Groningen weldegelijk te vinden

REGIO - In de provincie Groningen groeide het aantal toeristen procentueel gezien het hardst, met maar liefst 31 procent in 2018.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral hotels, pensions, B&B’s en kampeerterreinen in de provincie kregen meer toeristen.

2018 goed toeristisch jaar voor Groningen

Het aantal overnachtingen in de provincie is gestegen met 23,4% terwijl landelijk het aantal overnachtingen steeg met 4,6%. Het aantal gasten in de provincie is gestegen met 31%, landelijk 5%. De grootste groep toeristen zijn Nederlanders die in eigen land er op uit gaan, gevolgd door Duitsers, Belgen en gasten uit de UK. „Dit past goed in de ontwikkeling die we zien dat de vrijetijdseconomie een enorme vlucht aan het nemen is. We verwachten een toename van het inkomend toerisme met 50% in 2030. Ook Groningen kan hiervan profiteren en doet dat gezien deze cijfers nu al,” aldus Barbara Risselada, directeur Marketing Groningen.

De cijfers gaan over het aantal gasten en hun overnachtingen in de provincie Groningen in alle hotels, motels, pensions, appartementen met hoteldienstverlening, jeugdaccommodaties, B&B’s met ten minste 5 slaapplaatsen, kampeerterreinen met minimaal 4 toeristische standplaatsen, huisjesterreinen en in groepsaccommodaties met ten minste 10 slaapplaatsen.