Kledingbank Maxima Veendam bestaat 5 jaar

VEENDAM - Kledingbank Maxima Veendam bestaat 5 jaar en is als modehuis voor minima een vaste waarde geworden in Veendam.

Kledingbank Maxima Veendam: „Feit is wel dat elk seizoen een kleine duizend mensen gebruik maakt van de gratis kledinghulp omdat ze te weinig te besteden hebben. En dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Tegelijkertijd is het ook zo dat onze vrijwilligers al 5 jaar lang hun uiterste best doen om te zorgen dat alle cliënten qua kleding en verschijning mee kunnen doen in de samenleving en zich zekerder kunnen voelen. Dat hebben we vol trots en tevredenheid toch maar gevierd.”

Het team bezocht het Veenkoloniaal Museum, kreeg een rondleiding van directeur Hendrik Hachmer, ontving een boekje over de herkomst van de straatnamen in de veenkoloniën en kreeg een potje streek-lekkers. In Grandcafe van Beresteyn blikte het team terug op hoe het Maxima is vergaan in die 5 jaar. In 2014 startte Maxima als kledingbank in een leegstaande fabrieksruimte en nu is Maxima uitgegroeid tot een stijlvol modehuis met kwaliteitskleding en als vertrouwenszaak voor inwoners met een laag inkomen.

Bij een hapje en een drankje beloven de vrijwilligers Maxima opnieuw hun inzet voor de komende jaren. “Echt groot feest wordt het pas als we onze opheffing vieren, omdat er geen huishoudens meer zijn die te weinig geld hebben om zich goed te kleden”, besluit voorzitter Ter Steege.

Als jubileumactie mogen de klanten nog de hele maand april extra kleding uitzoeken.