Lekker doen in Doe Museum zondag voor het laatst

VEENDAM - Zondag was Het Doe Museum in Veendam voor het laatst open. Voor het pand hebben zich nieuwe huurders aangediend en moeten de deuren worden gesloten. Het voormalige pand van Waterland werd voor een lagere prijs gehuurd.

Directeur Marriël Edzes van het museum gaat op zoek naar een ander pand. Met het museum wil men kunst en cultuur promoten bij kinderen en volwassenen. Edzes vindt dat daar als maatschappelijk initiatief een ander bedrag bij past.

Per jaar heeft Het Doe Museum twintigduizend bezoekers getrokken. Die gemiddeld zo’n vier uur in het museum verbleven. Kinderen en volwassenen konden er wel iets vinden. Van het bezoeken van een expositie tot het zelf schilderen en bouwen met lego.

Robbert Blaauw nam regelmatig zijn dochter Marin (6) en Milan (12) mee naar het Doe Museum. Hij vindt het heel jammer dat het zondag de laatste openingsdag was. “De kinderen kunnen zich lekker even uitleven. En kan hij zelf even lekker zitten met een kopje koffie. Marin en Milan zijn niet blij dat het wordt gesloten. Dit was echt een uitje op de zondag, voor mezelf ook. Heel zonde dat we dit niet meer hebben voor de kinderen.”

Marin vindt de paardjes heel leuk. Maar ook vindt ze het leuk om boven naar oude video’s van Veendam te kijken met de koptelefoon op. Milan maakt mooie bouwwerkjes van de lego steentjes. Ze hopen dat het Doe Museum in Veendam of in de omgeving weer open kan gaan.

Voor moeder Carmen uit Westerbork en haar dochter Jill (12) en Dana (14) was het Doe Museum nieuw. Op internet las ze toevallig over de sluiting en ze waren nieuwsgierig geworden. Ze waren direct begonnen met de speurtocht Qi en de draak. Er viel dus nog heel wat te ontdekken, maar hun eerste indruk was heel leuk.