Lustrum voor Ergotherapie Veendam

VEENDAM - Ergotherapie Veendam bestaat zondag 14 april alweer 5 jaar. Henriette Muskee-Apperlo uit Zuidwending richtte 5 jaar geleden de praktijk op en is blij om naast de al aanwezige ondersteunende eerstelijns disciplines er klaar te mogen staan voor iedereen met hulpvragen die met dagelijks handelen te maken heeft.

,,Een mooie mijlpaal, maar ik ga nog graag jaren ermee verder”, aldus Henriette. Henriette komt veelal bij de cliënten aan huis, na een verwijzing van een huisarts. Ergotherapie is paramedische zorg, net zoals fysiotherapie, logopedie en diëtetiek. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na bijvoorbeeld een beroerte.

Zo helpen ergotherapeuten kinderen die moeite hebben met schrijven, volwassenen met het aannemen van een betere houding tijdens het werk. Maar ook bij mensen met beginnende dementie kan een ergotherapeut zoeken naar strategieën om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren. Voor meer info: www.ergotherapieveendam.nl