V&Z/Topbrands verliest na strafschoppen bekerfinale

VEENDAM Gisteravond stond voor V&Z/Topbrands uit Veendam de bekerfinale op het programma. In sporthal de Drait in Drachten namen ze het op tegen Futsal Emmeloord 2.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging het stroef aan de kant van V&Z/Topbrands. Wel kwamen ze op voorsprong door een goal van Jeffrey Breeuwsma 1-0. Halverwege de eerste helft verdubbelde Harmen Hager de score 2-0. In de slotfase van de eerste helft had de ploeg van V&Z/Topbrands het even zwaar doordat ze zelf niet in de wedstrijd zaten. tegen Dit resulteerde ook in de aansluitingstreffer van Emmeloord. Met een 2-1 voorsprong gingen ze de rust in.

De 2e helft voerde Emmeloord 2 de druk op en kwamen ze op 2-2. Door niet goed verdedigend werk kwamen de Emmeloorders op een 3-2 voorsprong. In de slotfase zette V&Z/Topbrands alles op alles om de wedstrijd te doen kantelen en was het Joop Uuldriks die de gelijkmaker tegen de touwen schoot. In de aller laatste minuut kreeg V&Z/Topbrands nog een geweldige kans om de overwinning na de reguliere speeltijd te pakken maar de doelman van Emmeloord was een sta in de weg.

Het eindsignaal klonk en moesten strafschoppen aan te pas komen wie de winnaar werd van de KNVB beker B-catogorie district Noord.

In de strafschoppen serie was Emmeloord 2 uiteindelijk de gelukkigste door met 6-5 te winnen.