Rauwe romantiek van Brabantse Blues Bard

VEENDAM - Nee, een lachebekje is hij zeker niet, de Brabantse Blues Bard Alex Roeka. Dronken ochtendkade, Ik wil niet dat je gaat, Noem ’t geen liefde, Vechten tot het eind, Lege ochtendkroeg, en Modder van mijn graf.

Zet een aantal liedtitels van een avondje Roeka op een rij en je hebt de synopsis van een B-drama, waarin de lijdende hoofdpersoon vlak voor de aftiteling met het glas in de hand afscheid van het leven neemt. Zwart, nacht, kroeg, modder, pijn, het zijn de kernwoorden in het oeuvre van Alex Roeka, de meester van de depri ballades over de zelfkant van het bestaan.

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Na vijfentwintig jaar op het podium vond de jubilaris dat het tijd was voor een the best of-programma met een bijbehorende gelijknamige cd. Het is een verzameling rauwe romantiek, gedragen door een grommende, krakerige stem waar Tom Waits nog een puntje aan kan zuigen.

Fans worden deze zaterdag in vanBeresteyn beloond met liedjes als, Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en worden aangenaam verrast door de persoonlijke kracht van zijn repertoire. onder welke noemer je de muziek van Alex ook wil scharen, dit is vooral weer erg mooi..

Datum: 20 april 2019. Aanvang: 20.15 uur.