Ashido karate Veendam sterk in Zoetermeer

ZOETERMEER - Op zaterdag 6 April hebben vijf vechters van Ashido karate Veendam deelgenomen aan het tournooi “The day of the youth and beginners” dat voor de 26e keer werd gehouden in Zoetermeer. Hieraan deden 225 vechters mee van 38 sportscholen uit 5 landen.

Er werd gevochten op 6 matten en op zeer hoog niveau. De vechters van Ashido moesten dan ook behoorlijk aan de bak om zicht te kunnen laten zien. Als eerste waren Jessie van der Warf en Ineke Muurman aan de beurt in de poule vrouwen lichtgewicht, die bestond uit 7 deelnemers. Helaas moest Ineke Muurman het in de eerste ronde afleggen en viel daarmee uit in de voorronde. Jessie van der Warf, voor wie dit haar eerste tournooi was, kon zich in drie partijen goed staande houden en behaalde een derde plaats in dezelfde poule.

Vervolgens was het de beurt aan Suara Kulac en wist zich in haar poule, bestaande uit 4 vechters, naar een tweede plaats te knokken.

Daarna was het de beurt aan Tugce Kulac en wist zich na 4 zware partijen net als haar jongere zus eveneens naar een tweede plaats te vechten.

Als laatste was het de beurt aan Jodie de Vries. Zij wist na twee harde partijen een eerste plaats te behalen.