8e editie Semslinieloop in Annerveenschekanaal

ANNERVEENSCHEKANAAL - Op 13 april vindt de derde wedstrijd van het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe alweer plaats. Het gevariëerde parcours van de Semslinieloop in Annerveenschekanaal zal moeten worden bedwongen.

Het loopevenement over de 400 jaar oude grens tussen Groningen en Drenthe biedt voor elk wat wils. Een Lutje Turfje wedstrijd voor de jeugd, een 8,8 km wedstrijd voor de volwassenen en dit jaar ook een 4,4 km wedstrijd voor het klassement van de korte afstand, tenslotte is er ook nog een wandeltocht van circa 12 km.

Het programma

De sportieve middag begint met de wandelaars. Zij kunnen tussen 12:30 en 13:00 starten aan een nieuwe route van ongeveer 12 km door het Veenkoloniale cultuurlandschap.

Om 13:30 is het de beurt aan de basisschool leerlingen. De Lutjes Turfjes leggen een vernieuwd parcours. Kinderen van groep 3, 4 en 5 leggen één ronde van 600 meter af, groep 6, 7 en 8 leggen deze ronde twee keer af. Om het extra leuk te maken voor de kinderen, gaan zij vanaf dit jaar ook door de kerk in Annerveenschekanaal.

De middag wordt om 14:15 afgesloten met de wedstrijd over 4,4 en 8,8 km. De hardlopers strijden hier voor punten voor het eindklassement van de Rabocup, maar uiteraard ook voor de dagprijzen. Bij de wedstrijd over de 4,4 km wordt gestreden voor de unieke Gouden Turf. Voor de recreatieve loper is het parcours ook zeer geschikt. Een gevarieerd parcours over asfaltwegen, gras- en zandpaden aan weerzijde van de Semslinie.

Waardering voor de lopers

Naast een herinneringsmedaille worden de lopers altijd beloond na het lopen in Annerveenschekanaal. Zo staat er voor alle deelnemers soep met broodjes klaar. Daarnaast zijn er voor de dames en heren in verschillende leeftijdscategorieën geldprijzen te verdienen in de Rabocupwedstrijd. Ten slotte worden er nog cadeaus verloot met als uitblinker en ‘must have’ de Gouden Turf die wordt toegewezen aan een deelnemer.

Inschrijven

Deelnemers aan de hardloopwedstrijd kunnen zich via www.inschrijven.nl inschrijven (à € 7,50) of op de dag zelf tot 13:45 uur (à € 9,-). De Lutje Turfjesloop is gratis; kinderen kunnen zich ook via www.inschrijven.nl inschrijven of op de dag zelf tussen 12:00 en 13:00 uur. Wandelaars kunnen zich vanaf 12:00 uur inschrijven (à €4,-). Inschrijving, start en finish vinden plaats bij MFC De Badde, Greveling 137.

Meer informatie

Zie www.rabocupassennoorddrenthe.nl en www.baddedravers.nl.