Doe mee aan groot dictee

VEENDAM/HOOGEZAND

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls zal het dictee samenstellen. De bedoeling is dat het dictee dit jaar ‘leuk en begrijpelijk’ is en ‘maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst.’ Net als alle voorgaande jaren leest Philip Freriks de zinnen voor.

In de bibliotheek

Tijdens de radio-uitzending op 15 december gaan twintig bekende nederlanders en twintig luisteraars van De Taalstaat de pennenstrijd met elkaar aan. De uitzending vind plaats in Bibliotheek Haarlem Centrum en is via een livestream te volgen.

De bibliotheken van Hoogezand, Stadskanaal en Veendam zorgen voor een scherm, een goede geluidsinstallatie en pen en papier, zodat iedereen fanatiek kan meeschrijven. Na afloop van het dictee kijken de deelnemers hun eigen of elkaars werk na.

Spelfouten

In dit persbericht staan vijf spelfouten. Heeft u die gevonden? Kom op 15 december dan vooral naar de bibliotheek van Hoogezand of Veendam en spel mee!

Vanwege een beperkt aantal plekken moet u zich even aanmelden. voor Bibliotheek Hoogezand via hoogezand@biblionetgroningen.nl - Graag opgeven voor 13 december - en voor Bibliotheek Veendam via veendam@biblionetgroningen.nl. Deelname is gratis.