Sterren Stralen trapt af

VEENDAM

Samen hebben ze de lichtjes voor deze sponsoractie in de grote kerstboom bij Parkzicht ontstoken.

De actie ondersteunt kinderen die in de knel zitten. De gemeente Veendam heeft een mooie spar van ongeveer 6 meter hoog uit Kropswolde gehaald, en dinsdagochtend geplaatst. Leden van de Rotary tuigen de boom met LED-lampen op.

De Sint werd door chauffeur piet gebracht. De kerstboom vond hij te vroeg, maar de goede doelen doelenactie voor kinderen spreekt hem enorm aan. Daarom wilde hij er wel een uitzondering voor maken. Niettemin deed het horen van de bel van de Kerstman, toch even zijn grijze nekharen omhoog staan. Maar toen bleek dat hij voor hetzelfde goede doel was gekomen, zwichtte Sinterklaas helemaal. Rotary-voorzitter voor dit jaar Anneke Hemmen moest wel beloven dat het alleen voor dit jaar was.

Met de goeden doelenactie Sterren Stralen wordt naast de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuisgroep de Humanitas-afdeling Veendam & Pekela met de Kindervakantiekampen, en het Ronald McDonald Huis in Groningen ondersteund. Anneke Hemmen: „De actie is voor kinderen in de knel. Iedere sponsor kan voor een vrij bedrag een lichtje kopen van de kerstboom, voorstellende een kind die we kunnen laten stralen. We willen natuurlijk het liefst dat er daadwerkelijk een lucratief bedrag kan worden opgehaald.”

Sterren Stralen wordt voor het dertiende jaar gehouden. Rodney Kartoidjojo is commissaris van het Sterren Stralen comité. Op 18 december vindt traditiegetrouw bij Parkzicht de wintermaaltijd plaats, waarvoor men zich voor 50 euro kan aanmelden. Ook zijn er onder andere wijnpakketten te koop. Behalve het stamppottenbuffet wordt een leuk gevulde avond geboden waarin het tot dan onbekende deel van het bedrag bekend wordt gemaakt.

Op 22 en 23 december vindt de Kerstmarkt voor de goede doelen plaats.