Sint bezoekt senioren

WILDERVANK

Sinterklaas werkte graag belangeloos mee om de cliënten een onvergetelijke middag te bezorgen.

Beheerders Harrie en Tina Hartsema van het cultuurcentrum maakten mogelijk dat Het Thuiszorgteam voor circa vijftig man stamppot en kapucijners kon bereiden.

Dit team, dat uit zo’n 14 dames bestaat, organiseert halfjaarlijks een gezellig uitje voor hun cliënten. Zo gingen ze naar Termunten voor een lekker visje, de hunebedden bij Borger en al meerdere keren naar een tuincentrum in Winschoten en Assen. Mantelzorgers mogen ook mee.

Afgelopen zomer werd er een gezellige toertocht gehouden door Drenthe. Met als afsluiting een gezellig etentje in Gasselte. Dat alles wordt sinds 3 jaar op vrijwillige basis gedaan door de (oud) medewerkers van het Meander thuiszorgteam Wildervank. „Om onze cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen en ze met een grote glimlach te zien, is voor ons team heel veel waard. Daar doen we het voor. De cliënten zijn ook goed en heel gastvrij voor ons. Wij zijn een leuke collegiale groep vrouwen onder elkaar.”

Vier van hen stonden Sinterklaas bij en lazen zij ook gedichten voor aan hun cliënten. Al voor de tijd van Google deelde de Sint al koek uit, en werd er nauwgezet informatie bijgehouden. In het grote boek stond hoe boer Arend Eling, terwijl hij met een big bezig was, achteruit lopend tegen de penicilline spuit aanliep die zijn vrouw Afina vasthield. De spuit was voor de big bedoeld. Na de onvrijwillige injectie was Eling lange tijd niet verkouden.