Info- en doedag voor ouderen uit Veendam

VEENDAM

Onder de titel (G)oud Gezond organiseren de welzijnsorganisaties Compaen, Welstad en de Badde op 7 februari 2019 een informatie- en doedag voor alle 75 plussers in de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Pekela.

In opdracht van de gemeenten geven de welzijnsorganisaties hiermee inhoud aan een programma rond gezond ouder worden in het kader van zelfmanagementsupport en preventie.

Dit sluit aan bij de zogenaamde ‘SamenOud-dagen’ die in de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Pekela van 2012 tot en met juli 2017 zijn uitgevoerd. Menig oudere heeft daaraan veel plezier en nut beleefd.

Voorheen waren de dagen van het project beperkt toegankelijk voor alleen patiënten van de deelnemende huisartsen aan SamenOud. Vanaf 2019 zijn (G)oud Gezond-dagen toegankelijk voor alle 75 plussers in de betrokken gemeenten. „Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen zijn hele leven zelfstandig kan blijven wonen, maar we kunnen wel handvatten bieden om dit zo lang mogelijk te blijven doen. Hoe word ik gezond ouder, op welke manieren kan ik meer bewegen, hoe maak ik gemakkelijk gebruik van de sociale media, hoe beschrijf ik wat ik graag wil. Kortom, hoe blijf ik door aangenaam en bewust te leven een vitale oudere”, schetst de organisatie.