Sportieve samenwerking Braskörf en Winkler Prins

VEENDAM

Basisschool de Braskörf en scholengemeenschap Winkler Prins gaan een sportieve samenwerking aan. Vier tot zes keer per jaar krijgen de kleuters van de Braskörf 50 minuten sport- en spelonderwijs in de grote gymzalen van Winkler Prins. De lessen worden gegeven door een ervaren vakdocent, en begeleid door de eigen leerkracht van de kleuters én vmbo 4-leerlingen van Winkler Prins.

Het project is een initiatief van Lilian Posthuma, gymnastiekdocent op Winkler Prins. „Kinderen bewegen steeds minder. Ze spelen minder buiten en zijn minder vaak lid van een sportvereniging. Dit heeft een negatief effect op hun gezondheid, hun motorische ontwikkeling en hun schoolprestaties. Met de extra gymlessen op Winkler Prins bieden we de kleuters een extra gelegenheid om lekker te bewegen”, zegt Posthuma.

„Voor onze vmbo-leerlingen is het lesgeven een kans om mensenkennis op te doen, hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren organiseren en samenwerken. Wie weet ontdekken ze wel een verborgen talent voor lesgeven! En misschien gaan ze, als ze zien hoeveel plezier de kleuters hebben, zelf ook weer meer sporten.”

De eerste les is op 27 november en heeft als thema Sinterklaas. De vmbo-leerlingen hebben samen met Posthuma leuke spelletjes en een uitdagend Pieten-parcours voorbereid. Johan van der Mark, directeur van de Braskörf, is enthousiast over de samenwerking: „Het is voor onze kleuters een hele mooie gelegenheid om in een andere setting bewegingsonderwijs te krijgen. Daarnaast denken we dat het een mooie wisselwerking kan zijn tussen jong en oud.”