Laatste dag op ambulance

VEENDAM

Ook zijn vrouw Annie was aanwezig. Hij kijkt er naar uit om te genieten van zijn vrije tijd, maar vindt het tegelijk moeilijk om weg te gaan.

Zijn collega’s vonden dat Gustaaf als verpleegkundige in hart en nieren een bijzonder afscheid had verdiend. Modderman zelf had wel gedacht dat ze met iets bijzonders zouden komen. ,,In de wandelgangen had ik ze wel al zien smoezen”, vertelt hij. Maar een trapambulance van het voormalige verkeerspark in Assen was een complete verassing. Onder begeleiding van ambulance, brandweer en politie reed Gustaaf zichzelf zijn pensioen in. De trapambulance was geleend van de ambulancepost van Tynaarlo en in de brandweerkazerne van Veendam goed verborgen gehouden, zodat Gustaaf het niet zou opmerken.

De begeleiding was over een kleine anderhalf kilometer naar de ambulancepost. Waar een ambulance uit Stadskanaal als vervanger was geposteerd. Heel toevallig moest deze uitrukken en reed met spoed in tegengestelde richting langs de stoet.

,,Gustaaf zal door heel veel collega’s worden gemist”, vertelt woordvoerster Marije Kloeze. ,,Hij zit met een aantal collega’s in het opvangteam. Wanneer collega’s een heftige casus hebben meegemaakt kunnen ze bij dit team hun verhaal kwijt. Zo is Gustaaf altijd wel. Hij vraagt altijd hoe het gaat en of je erover wilt praten. Ook vraagt hij hoe het thuis gaat. Het is een collega die zeer begaan is met anderen,”

In zijn vroegere woonplaats Deventer heeft Gustaaf vijftien jaar bij een drukkerij gewerkt. Hij werkte als handzetter met loden letters voor het drukken van geboortekaartjes. Bijna zeventien jaar geleden kwam hij naar Veendam.