Sportplein leukste Sportcafé van Groningen

VEENDAM

Sportcafé Sportplein uit Veendam is de leukste voetbalkroeg van de provincie Groningen. Dat heeft het publiek bepaald in de FOX Sports-verkiezing De Leukste Voetbalkroeg van Nederland 2018/2019. Naast de eervolle titel wint Sportcafé Sportplein een masterclass pubfood van Sligro.

Sinds oktober is er via www.leukstevoetbalkroeg.nl ruim 12.500 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van FOX Sports Zakelijk. De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen maken vervolgens kans op de landelijke titel en krijgen daarvoor een mystery visit van de vakjury.

De jury bestaat dit jaar uit FOX Sports-presentator Aletha Leidelmeijer, Lars van Velsum van FC Afkicken en vertegenwoordigers van partner Sligro en Koninklijke Horeca Nederland.

In iedere provincie ging een café met de winst aan de haal. In Drenthe won Crazy-Times uit Emmen en in Friesland won Sportcafé Drachten in Drachten.

Vorig jaar werden ze verkozen tot Leukste voetbalkroeg van de provincie Groningen. Volgens vader en zoon Fred en Rob, uitbaters van Sportplein was dit al uniek. Vanuit de gehele provincie Groningen doen er meer dan 200 cafés, kroegen en andere horecagelegenheden mee. „Dat wij destijds de nummer 1 van de provincie Groningen zijn geworden kwam voor ons dan ook echt als een verrassing”, vertelt Rob. „Nu één jaar verder zijn we wederom genomineerd, en hebben we er alles aan gedaan om deze titel in Veendam te houden. Vol trots kunnen wij vertellen dat wij wederom verkozen zijn tot Leukste voetbalkroeg van de provincie Groningen!”

De landelijke winnaar wordt op zaterdag 1 december live in het FOX Sports-programma De Eretribune bekendgemaakt. De winnaar ontvangt dan uit handen van Koert Westerman de officiële Leukste Voetbalkroeg 2018/2019 Kampioensschaal, een FOX Sports Zakelijk-licentie voor een jaar en namens Sligro, partner van de verkiezing, een jaar gratis bitterballen en een ZiN Membership, waarmee de horeca-ondernemer in 2019 trainingen en evenementen kan bijwonen.

Horecagelegenheden zijn een populaire plek om live voetbal te kijken in Nederland. Per Eredivisiespeelronde kijken er gemiddeld 284.000 fans in de cafés met een FOX Sports Zakelijk-licentie. Vorig seizoen kroonde Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel zich tot De Leukste Voetbalkroeg van Nederland.

Rob en Fred van Loenen willen als team Sportplein alle mensen bedanken die afgelopen maanden hun stem hebben uitgebracht. „Mochten wij ook nog de landelijke titel winnen…dan wordt het uiteraard groot feest in Sportplein!”