Boomker wint BBQ-battle

VEENDAM

Afgelopen weekend won ht vijfkoppige team in Gorssel de competitie die was uitgesmeerd over een het hele jaar. „Alles stond in Gorssel in het teken van wild”, begint Boomker. Met opdrachten als hazenrugfilet, wilde eend, hertenrack en een mysterybox die een wilde-zwijn procureur bevatte, moest er wel nog even flink gestreden worden. Met twee keer goud bleken ze de beste in het afgelopn jaar.

Christian is in het dagelijks leven kok in een forensisch psychiatrisch centrum in Groningen. „Daarnaast geef ik als De Vuurmeester workshops en demonstraties in het koken op houtvuur. Oorspronkelijk koken noem ik dat, legt Boomker uit. Hou houdt een blog bij vol tips, trucs en recepten. Zijn hobby is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf.

„Het koken zoals ik dat doe in gietijzeren pannen, heeft de laatste jaren in de bbq wereld een vlucht genomen. Via social media kwam ik in contact met andere liefhebbers van deze vorm van koken. Je leert wat mensen kennen via o.a. Facebook en zo kom je elkaar tegen tijdens diverse buitenkook/bbq evenementen.”Zo ontstond het plan om een team te beginnen met een aantal van deze mensen om mee te kunnen doen aan wedstrijden als Grand Champioen Bbq Culinair. Het team komt uit het hele land, Helvoirt, Boxtel, de Wijk, Loosdrecht en dus Veendam.

De deelnemers koken tijdens de opdrachten dus alleen op de bbq of op open vuur waarbij absoluut geen gas of elektra is toegestaan. De gerechten worden bereid op bijvoorbeeld een joy-stove,smoker of kolenbarbeque.

„Bbq Culinair gaat dus iets verder dan een speklapje of een voorgegaarde kipsate. Het gaat om volledige maaltijden of nagerechten die ook nog eens prachtig gepresenteerd worden aan een kundige vakjury.” De winst van deze prestigieuze prijs smaakt naar meer. „Ik wil in 2019 opnieuw de competitie aangaan. Samen met de andere jongens en dame van Bad to the Bone gaan we er weer voor. En ondanks de concurrentie met de andere teams is er bovenal veel vriendschap ontstaan.