Johan Goossens komt met vieze verhalen

VEENDAM

Johan Goossens, cabaretier en schrijver komt naar vanBeresteyn. Hij publiceerde twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC. Johan Goossens brak eind 2014 door met zijn boek Wie heeft er wél een boek bij zich?, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als leraar.

Vlam

In 2016 speelde Goossens ook in vanBeresteyn. Nu is hij 23 november met zijn nieuwe voorstelling Vlam in Veendam te zien. De voorstelling gaat over het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland waar hij niemand kent. Daarna een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. De reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’

Seks en schaamte

‘Vlam’ is een persoonlijke en kwetsbare voorstelling. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld.

De aanvang is 20.15 uur