Deel twee voetbalboek bijna in de boekhandel

VEENDAM

Nog even en dan verschijnt De eeuwige geest van de Langeleegte, deel 2, De Verbinding. Het boek geschreven door Willem Molema wordt , 27 november tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigt aan oud-burgemeester van Veendam, Rudi Boekhoven.

In deel 1 van ‘De eeuwige geest van de Langeleegte’ is de historie van de voetbalclub en het stadion beschreven. Maar SC Veendam en de Langeleegte vormden een begrip dat meer betekende dan alleen voetbal.

Er was een zekere relatie met amateurclubs, politiek, oorlogstrauma’s, horecagelegenheden, onderwijs, vluchtelingen, politie, China, de Antillen, aardappelmeel en prins Hendrik. Er was een sterke verhouding met het plaatselijke zwembad als ‘de natte achterkant van het stadion’, met een plek waar tussen 1931 en 1944 voetbalhistorie in amateurtijd werd geschreven en er was een verbroken relatie met het eerste sportpark in het centrum van het dorp waar voetbal niet kon gedijen.

Kortom, SC Veendam en de Langeleegte ademden meer dan alleen voetbal. Deel 2. De Verbinding is dus vanaf 27 november verkrijgbaar.